Hvis du ikke tager på udveksling, så tag på efterskole

For mange står valget mellem en efterskole eller et år som udvekslingsstudent. Prisen er nogenlunde den samme. Til efterskoler får forældrene tilskud efter indkomst. Til et udvekslingsophold er der ingen tilskud. Efterskoler findes i mange prisklasser afhængig af deres aktiviteter. Vores erfaring er at prisen for efterskolen ofte lander meget tæt på hvad et udvekslingsophold koster. Forskellen er først og fremmest, at udvekslingsopholdet skal betales på en gang, hvor efterskolen betales over et år. Et udvekslingsophold vil også ofte have et højere lommepengeforbrug.

Dernæst er forskellen at en efterskoleelev ofte kommer hjem 6-10 gange i løbet af året. Som udvekslingsstudent er den unge væk 10-11 måneder. Det anbefales ikke at besøge den unge i den tid. Ligeledes anbefaler vi at den unge rejser frem og tilbage på egen hånd. Senere kan I sammen besøg den amerikanske familie.

Udbyttet er naturligvis individuelt. Sprogmæssigt vil et udvekslingsophold langt overgå et efterskoleophold. Modenhedsmæssigt vil udvekslingsopholdet ofte også give mere end et efterskoleophold. Efterskoleopholdet kan, afhængig af familien, være bedre til at give forståelsen af hvad det vil sige ikke at bo hjemme. Selv vaske tøj og selv lave mad og den slags.

At rejse på udveksling er populært i Danmark. Måske synes du, som sidder og læser dette, også at det lyder spændende. Her har du 7 grunde til, hvorfor netop du bør tage på et high school ophold!

  • Du bliver fuldstændig flydende i det engelske sprog
  • Du lærer om, og bliver en del af en anderledes kultur end din egen
  • Du får en ekstra familie
  • Du får venner for livet fra hele verden
  • Du får lov at opleve de ægte amerikanske traditioner som Halloween, thanksgiving og Homecoming
  • Du modnes og lærer at stå på egne ben
  • Du får en oplevelse du vil mindes resten af dit liv

Vi vil meget gerne fortælle mere om udvekslingsophold – ring eller skriv til os med stor og småt.