HIGH SCHOOL livet

Skoledagen på High School er noget anderledes end du kender den i Danmark.

Skoleskemaet er ens fra mandag til fredag. Hvis du har matematik mandag morgen har du også matematik tirsdag morgen osv. Du vælger fag og får nyt skema en til tre gange på et skoleår, afhængig af skole.

På de fleste skoler er der mange fag at vælge imellem, både boglige og fysiske fag. Udvalget af fag er typisk meget større end i Danmark. Foruden obligatoriske fag som USAs historie, samfundsfag og engelsk har du mange muligheder for at vælge fag ud fra dine interesser. Fagudbuddet kan bestå af fx fysiologi, dans, kunst, IT, fotokursus, keramik og skoleband.

I USA benyttes sports eller fritidsklubber ikke på samme måde som i Danmark. I stedet foregår alle sports- og fritidsaktiviteter på skolen. Mange steder starter skolen allerede omkring klokken 7 og måske går du først hjem kl. 18. Men så har du både været i skole, spillet musik, dyrket sport, trænet fitness og været til dans, alt afhængig af dine valg. Fritidsaktiviteterne efter skole skifter fra dag til dag.

På High School er der fire klassetrin. Freshman, Sophomore, Junior og Senior. Det er skolen der vælger hvilket klassetrin du kommer ind på, men ofte er det Junior eller Senior. Du kommer ikke til at gå i ”en klasse” som du kender det i Danmark. Du har matematik med de samme hver dag, men engelsk med nogle helt andre. Du skifter lokale til hver time. Der er mange prøver i USA, men undervisningsformen er tilpasset dette og hvis du følger med i timerne vil det ikke give problemer. Du har mulighed for at tilpasse niveauet i de enkelte fag til dine egne kvalifikationer. Du kan således have engelsk med Senioren og matematik med Freshman.