Ha’ den rigtige indstilling

Nøglen til et vellykket ophold er åbenhed og aktiv deltagelse. Tag imod de oplevelser der gives, store som små, sjove som mærkelige. Din værtsfamilie vil ikke betragte dig som gæst, men som et nyt familiemedlem. For at falde til forventes det, at du er åben, nysgerrig og har evnen til at tilpasse dig.

Du skal være offline med Danmark. Din familie og venner i Danmark må nøjes med en ugentlig opdatering. Deltager du aktivt i familielivet og deres aktiviteter og viser respekt for dine nye omgivelser, har du god mulighed for at blive integreret og leve i en fremmed kultur, som om det var din egen.

Oplever værtsfamilien at du har en positiv og nysgerrig indstilling over for deres liv og hverdag, vil de være endnu mere interesserede i at vise dig deres land og levevis. Det er f.eks. en god idé at gå med i kirke, hvis familien er religiøs. Kirker i USA er meget anderledes end i Danmark, og er en oplevelse i sig selv.

Som udvekslingsstudent er du ikke på ferie. Du bor ikke på hotel. Du har derimod en sjælden chance for at blive del af en amerikansk familie. Opleve deres hverdag og lære deres kultur at kende. Du skal passe din skole og være en aktiv del af familien. Tag del i dagligdagen, tag med ud når der skal handles, tag med på søndagsudflugt til bedstemor og tag med når de små i familien har skolekomedie.

Du skal være indstillet på at dele værelse med enten en af familiens egne børn eller en anden udvekslingsstudent. Det er altid en af samme køn og hvis det er en anden udvekslingsstudent er det aldrig en fra Danmark.

Så er du klar? En kæmpe oplevelse venter forude!