Økonomi

Om FLAGs pris

Inkluderet i prisen er skole, familie, forsikring inklusiv ansvarsforsikring, kontaktperson i USA, velkomst camp i Washington inklusiv transport derhen, engelsktest, meget personlig service og hjælp til ansøgningen.

Ud over det du betaler til F.L.A.G, skal du selv betale for fly til og fra USA, visum, lægekonsultation, vaccinationer, evt. pris for tuberkulosetest og lommepenge.

Din værtsfamilie giver dig tag over hovedet, en seng at sove i og 3 måltider om dagen.

Når du sammenligner skal du være opmærksom på at vores pris er med forsikring og velkomstcamp, men uden fly.

Se mere om vores pris her.

Lommepenge

Lommepengeforbruget er meget varierende, men hvis du regner med 2.000 pr. måned er de fleste dækket ind. Lommepenge bruger du f.eks. hvis du vælger at købe mad i skolens kantine, som de fleste amerikaner gør. Madpakker er ikke almindelige og forvent ikke at din værtsfamilie sørger for det.

Nogle familier forventer at du betaler for dig selv hvis I skal ud og rejse sammen. Der kan være udflugter du foretager sammen med dine kammerater, som du selv betaler for.

Undervejs eller som minimum til sidst, når programmet afsluttes, er det en pæn gestus at invitere din værtsfamilie ud på middag. Andre udgifter der kan komme er f.eks. lærebøger til særlige kurser, skolebussen, sportsaktiviteter ud over dem på skolen og udflugter.

Priser i USA

Priser i USA er oftest ganske fornuftige, og mange steder er der mulighed for at spare en del penge i forhold til de danske priser.
Når du handler i USA skal du være opmærksom på at priserne næsten altid vises uden ”sales tax”. Størrelsen af denne ”sales tax” varierer fra sted til sted, så spørg dig for.

I USA er det generelt billigere at spise ude. Dette kan selvfølgelig variere en del, men som udgangspunkt får man mere for pengene i USA end i Danmark.

Der kan også være penge at spare på elektronisk udstyr, når man er i USA, men man skal se sig for. Vores erfaring er, at især ved køb af mobiltelefoner skal man være forsigtig. Vælger du at købe telefoner eller anden elektronik i USA skal du være opmærksom på om udstyret kan anvendes i Danmark. I USA bruges f.eks. 110 volt, i modsætning til 230 volt i Danmark.
På elektronik er det desuden værd at overveje garanti. Selvom du køber et mærke der også findes i Danmark, er det ikke sikkert garantien dækker her.

Derudover skal du være opmærksom på, at der kan komme told og afgifter på dine varer – på turen hjem til Danmark – hvis beløbet overstiger en bestemt grænse. Se mere her: SKAT

Det er også en god idé at tage på udkig i et af USA’s mange – store – shopping centre og outlets. Her er gode muligheder for at spare alt mellem 25-75% på kendte mærkevarer som Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Calvin Klein og Levi’s. Man vil også kunne finde sportsmærket Nike til langt billigere priser end i Danmark. Køber du tøj og sko, skal du være opmærksom på at størrelser er anderledes i USA end i Danmark. Så prøv det først.

Drikkepenge

Drikkepenge er langt mere brugt i USA end vi kender det i Danmark. Sædvanligvis kan drikkepenge variere mellem 15% til 20% af regningens beløb, eller det kan være et fast beløb, der er tæt på passende procent. Det afhænger altid af hvilken situation og hvilket sted man er. I nogle situationer er drikkepenge så almindeligt, at hvis du ikke efterlader nogle, vil folk rynke på panden. Du kan enten medtage drikkepengene i kreditkortbetalingen, eller betale drikkepengene ved siden af regningen i kontanter.