Om de mange overvejelser og tanker som forældre eller ung.

Både som ung og som forældre vil der være mange tanker for og imod at tage et år som udvekslingsstudent.

Som ung går tankerne ofte på at skulle sige farvel til det kendte, til alle vennerne, til de trykke kendte rammer. Usikkerheden om hvad der venter kan også være skræmmende. Kan jeg lide min nye familie. Skal jeg bo i en by eller ude på landet. Og hvad med skolen, kan jeg følge med? Er der skoleuniform? Endelig er tankerne om hvad der venter når man kommer hjem igen måske lidt skræmmende. Kan vennerne huske en, vil de stadig være venner?

Som forældre går overvejelserne helt naturligt i to retninger. Hvad er det vi sender vores barn over til og kan jeg undværer et helt år. Måske er der også en frygt for at den unge efter hjemkomst er blevet så voksen at den unge flytter hjemmefra med det samme.

Vores egne erfaringer er at, ja den unge har ændret sig og hjemkomsten kan være svær for begge parter. Det går dog hurtigt over igen og man finder hurtigt hverdagen igen. Selvom den unge har udviklet sig, er faren for at de flytter hjemmefra nu ganske lille. Måske kommer der en udskiftning i venskabskredsen, men ikke mere end der naturligt gør efter folkeskolen tiden.

De unge oplever at mens de er udvekslingsstudenter bliver Danmark hurtigt glemt. Der er så meget spændende at opleve, så der ikke er tid til at savne. Skolearbejdet klare de fleste uden problemer og amerikanerne er så åbne og gæstfri at der hurtigt kommer nye venner.

Vi hos FLAG Danmark har selv været der, vi kender tankerne. Fortæl os om jeres overvejelser og lad os mødes og får en snak om det. Et år på High School er det hele værd.

Amarens Elise, Blogger på www.nationalityunknown.com

”Det er en mulighed, du sandsynligvis aldrig får igen! Du kommer til at kende en kultur ved faktisk at leve midt i den. At bo hos en værtsfamilie er en virkelig enestående oplevelse, der ikke kan sammenlignes med noget andet. Det er ikke altid let, men det er uden tvivl det hele værd! ”
Citat fra Amarens blog Nationalityunknown