Værtsfamilien

Den typiske amerikaner er imødekommende, optimistisk, gæstfri og ikke mindst meget patriotisk.

De elsker sport og de bakker ivrigt op om deres lokale hold, godt hjulpet på vej af de dansende cheerleaders.

Amerikanerne beundre succes. De mener, at succes altid kan opnås ved hårdt arbejde. De hylder gerne succes og janteloven findes ikke i USA.

Sammen med familien vil du deltage i udflugter og fester. Du vil hurtigt mærke, hvor åbne, nysgerige og venlige amerikanerne er. Du kan glæde dig til at deltage i de traditionelle højtider som Halloween og Thanksgiving.

Din værtsfamilie vil være meget interesseret i at høre om Danmark, din hverdag og livet i Danmark. Du bliver modtaget med nysgerrighed, åbne arme og stor venlighed. Din værtsfamilie får ingen betaling for at have dig boende. De gør det fordi de har lyst til at lære dig at kende. De er stolte over deres land og vil gerne give et ungt menneske mulighed for at opleve deres kultur og måde at leve på. Du bliver en del af familien og kan få pligter som mange unge kender det hjemmefra. Det er ikke et au pair ophold, men du vil blive mødt af de samme krav som familien stiller til egne børn.

Mange udvekslingsstudenter oplever liveslange venskaber med deres værtsfamilie. Mange rejser tilbage og besøger deres værtsfamilie i årene efter, ofte sammen med egen familie/forældre.

Hvem er værtsfamilie

Værtsfamilier kommer i ”all shapes and sizes”. Nogen har børn på din alder. Nogen har små børn. Hos nogen er børnene allerede flyttet hjemmefra. Nogen er rige, nogen knapt så rige. En af nøglerne til et vellykket ophold er at værtsfamilien har forståelse for dine behov og gør, at du føler dig tryg og tilpas. Vores krav til værtsfamilien er at de som minimum tilhører middelklassen samt at de besidder stor hjertelighed og gæstfrihed – at de har både hjerte- og husrum.

Hvor kommer jeg til at bo?

De fleste værtsfamilier bor i forstæderne til en større by, i mindre byer eller i landlige områder. De store metropoler er ikke udpræget benyttet til udvekslingsophold. Med FLAG kan du komme til alle stater undtaget Hawaii og Alaska.

Det er familierne, der beslutter hvilke studerende de ønsker som nyt familiemedlem. Din lokale F.L.A.G. repræsentant besøger familierne og viser dem din profile. I nogle tilfælde er der værtsfamilier, der vælger at huse to studerende, men aldrig fra samme land.

Du har, mod mere pris, mulighed for at vælge nogen favorit stater i din ansøgning.

Udvælgelse af værtsfamilierne

En værtsfamilie skal præcis som dig godkendes for at blive en del af programmet. De får besøg af den lokale F.L.A.G. repræsentant, og der bliver indhentet referencer og anbefalinger af familien. I USA, er det almindeligt, at der af alle voksne familiemedlemmer kræves en attest for god opførsel. Det er først når familien har været igennem denne omfattende procedure, at de kan få lov at huse en studerende. Familierne bliver valgt uafhængigt af deres hudfarve, religion, og profession. Du kan således kommer til at bo i helt andre familieforhold end du er vant til.